Ontstaan

Sylvia PeekstokMarion WieringaAnniek FokkensJur LommertsJoop Workel
DirigenteSopraanAltTenorBas
SylviaMarionAnniekJurJoop

ZinGroon, een groep met een missie.

Na jarenlang met veel plezier in groter verband gezongen te hebben besluiten vier ervaren zangers uit Groningen dat de tijd gekomen is dit veilige pad te verlaten. Vierstemmige zangmuziek nu eens letterlijk met vier stemmen uit te durven voeren, dat wordt het doel en de uitdaging. Gedreven door een niet te stuiten enthousiasme voor de zangkunst en nieuwsgierig naar de (on)mogelijkheden van de nieuwe samenstelling vinden zij een repetitor/dirigent; ZinGroon is geboren en gaat in augustus 2012 van start.

De mensheid heeft altijd gezongen, als het niet was om de goden te verzoenen of de arbeid vlotter te later verlopen, dan gewoon om het plezier. Als geen ander instrument kan de menselijke stem ontroeren. Zij is misschien wel de meest directe uitingsvorm van menselijke emotie. Het zangrepertoire gaat dan ook heel ver terug in de tijd. De liefde en het enthousiasme voor deze enorme rijkdom aan vocale muziek te willen delen met mensen, dat kun je wel bijna een missie noemen. En dat is wat ZinGroon wil.

Wij stellen ons even voor: Marion Wieringa sopraan, Anniek Fokkens alt, Jur Lommerts tenor, Joop Workel bas. Repetitor en dirigent is Sylvia Peekstok. Als lerend ensemble staan wij open voor alle adviezen die onze prestaties bevorderen. We maken dan ook dankbaar gebruik van de expertise van Luuk Tuinder, docent zangtechniek, en van de veelomvattende ervaring van Chris Verhoog, componist, koordirigent en voormalig directeur van het conservatorium te Groningen.

Voor meer informatie kunt u op onze namen klikken. Ons repertoire omvat vijf eeuwen van vocale, vierstemmige muziek , van ingetogen tot uitbundig, van spiritueel tot wereldlijk, waaruit voor iedere uitvoering keuzes gemaakt worden. De formatie is klein genoeg om in een huiskamer uitvoeringen te kunnen geven, maar komt ook in grotere zalen tot zijn recht. Als u meer van ons wilt weten of ons wilt inhuren voor een huisconcert of speciale gelegenheden kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.