Marion Wieringa

Foto Marion tbv Website juni 2013

De liefde voor de muziek is mij met de paplepel ingegoten. De prachtige klanken van Bach maar ook Mozart, Schubert, Vivaldi, Chopin ect , kwamen in het weekend mijn slaapkamer binnendenderen. Ik kan me met name Kerstmis en Pasen herinneren waarbij steevast resp. het Weihnachtsoratorium en de Johannes Passion beluisterd werden . Daarnaast een vader die piano speelde en een moeder die zong, het kon niet anders dan dat ik ermee “ besmet “ zou raken. Voor mij begon mijn muzikale carrière met uit volle borst mee zingen op school en blokfluitles. Al gauw maakten mijn vader en ik muziek, hij op de piano en ik op de blokfluit. Niet veel later begon ik met pianoles en konden we quatre- mains spelen.

Wat diepe indruk op mij heeft gemaakt en beslist een bouwsteen is geweest voor mijn muzikale interesse, was de uitvoering van Aida van Verdi in het amphitheater van Verona, zang, dans,acteren, alles kwam voorbij . De ambiance was betoverend . Jaren later kwam alles samen toen ik mij aanmeldde bij de Groninger Opera en Operette Vereniging (G.O.O.V.) , tegenwoordig het Groninger Muziektheater geheten. Onder leiding van een professioneel team , dirigent, regisseur, kostuumontwerpster en decorontwerpers heb ik mee mogen zingen in verschillende producties, oa. Candide, Hello Dolly, Columbus, Ruddigore e.a.

Inmiddels zong ik in het Nonet van Chris Verhoog en ben bij hem ook zangles gaan nemen. Het Nonet werd overgenomen door Cas Straatman en ik heb mijn zanglessen vervolgd bij Alessandro Brandão

En nu ZinGroon, een kwartet, onder leiding van Sylvia Peekstok. Een enorme uitdaging en geweldig om te doen! In Luuk Tuinder hebben we een gedreven zangcoach gevonden. Zo,n acht keer per jaar volgen wij een workshop bij Luuk. Er valt nog veel te leren op het gebied van zang, liedinterpretatie en performance. Samen musiceren is geweldig om te doen. Om voor u te mogen concerteren is de kers op de taart/cake!