Jur Lommerts

Jur 13 juni 2013

Vroeger werd er bij ons thuis veel en uit volle borst gezongen, niet gehinderd door enige muzikale opleiding, maar met groot enthousiasme. De kiem voor mijn muzikale belangstelling was daarmee gelegd. De aanschaf van een gitaar op mijn zestiende was de tweede stap; heel wat uren van gepingel volgden, om mijzelf de kunst van het gitaarspelen bij te brengen. Zo ontdekte ik hoe akkoorden in elkaar zitten, iets wat later goed van pas kwam bij het pianospelen. Zingen bleef echter trekken: op mijn twee├źntwintigste ben ik bij een mannenkoor gegaan en daar al snel solist geworden.

Dat zingen techniek vereist werd al snel duidelijk. Dit resulteerde in zangonderricht van Grethe de Vink, de toenmalige lerares klassieke zang aan het Conservatorium die mij veel heeft bijgebracht. De zanglessen van Cobien Nieuwpoort gaven weer nieuwe inzichten. Nu les ik al weer enige jaren met erg veel plezier bij Luuk Tuinder.

Door drukke werkzaamheden was het niet altijd mogelijk om veel met muziek bezig te zijn, maar de aantrekkingskracht bleef. Zo volgde ik een aantal lessen “piano lichte muziek” bij Cas Straatman en maakte vijf jaar deel uit van het ensemble Nonet Musica Son. In augustus 2012 volgde de overstap naar Vocaal Kwartet ZinGroon. Geweldig om zo met zijn vieren de muziek volledig samen trachten te laten komen en iets moois ten gehore te brengen.
Naast zingen in een ensemble vind ik het heerlijk om mijzelf op gitaar of piano te begeleiden bij het zingen van lichte muziek, of om samen met een pianist liederen te vertolken.
Mijn muzikale smaak is breed, van Bach tot Beatles en van Pop tot Blues en Jazz.